Чернилка се носи във въздуха на Габрово от комина на Топлофикацията

...
Чернилка се носи във въздуха на Габрово от комина на Топлофикацията
Коментари Харесай

ТЕЦ Габрово замърсява въздуха, но не топли?

Чернилка се носи във въздуха на Габрово от комина на Топлофикацията в продължение на дни. Сажди покриват тротоари и улици, а в това време клиентите са без парно в най-студените дни. В града за поредна зима зрее неодобрение.

„ Проблемът се появява всяка година по това време – коминът на Топлофикация бълва черни сажди, мирише на сяра. Тази година обстановката ескалира “, разяснява Камен Ножаров, който живее в Габрово и е един от недоволните.

Мъжът изясни, че са пускани тъжби към Регионална инспекция за опазване на околната среда - Велико Търново. Инспекторите са идвали на проверка и замърсяването на въздуха било прекратяване за ден-два. След това обаче обстановката се повтаряла.

Сажди се сипят освен върху прилежащите автокъщи, само че и над част от кварталите на града, които са най-близо до Топлофикация. Хората се оплакват, че от време на време въздухът не става за дишане. Но това не е всичко – макар пушещият комин, абонатите стоят на студено.

„ Температурата на водата, която от Топлофикация подават към нашата жилищна постройка е 56 градуса. Това е безусловно ненормално. Наблюдавам инсталацията повече от 10 години и мога да кажа, че подаването на топло тази зима е в извънредно неприятни параметри “, Петър Ненчев, който е домоуправител и дава отговор за абонатната станция в жилищна постройка.

Официално топлоподаването в града е било спирано 13 пъти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР